/ БГНЕС
Руският президент Владимир Путин одобри предложения от премиера Дмитрий Медведев състав на новото руско правителство, след като двамата го обсъдиха на среща в Сочи.

Путин одобри състава на новото руско правителство
БГНЕС

В новото правителство позициите си запазват ключови министри от досегашния кабинет, предадоха световните агенции.

Руската Държавна дума пак одобри Медведев за премиер

Сергей Лавров остава министър на външните работи, а Сергей Шойгу -министър на отбраната. Министри на икономическото развитие, на финансите, на енергетиката и на търговията отново ще бъдат Максим Орешкин, Антон Силуанов, Александър Новак и Денис Мантуров.

Медведев даде имената на кандидатите за вицепремиери в новия си кабинет

Постовете си запазват също министрите на правосъдието и на вътрешните работи Александър Коновалов и Владимир Колоколцев. Начело на министерството на транспорта на мястото на Максим Соколов застава досегашният заместник-министър по транспорта Евгений Дитрих.

Сменен е и министърът на селското стопанство. Досега това беше Александър Ткачов. Новият министър е Дмитрий Патрушев, който е президент на държавната Руска стелскостопанска банка (Росселхозбанк). Начело на министерството на извънредните ситуации вместо Владимир Пучков ще бъде Евгений Зиничев, който бе заместник-ръководител на Федералната служба за сигурност.

Медведев даде имената на кандидатите за вицепремиери в новия си кабинет

Вицепремиерът по спортните въпроси Виталий Мутко е преназначен за вицепремиер, отговарящ за строителството. Мутко се оказа в центъра на международен допингов скандал, припомня Франс прес.

В новото правителство министър на спорта си остава Павел Колобков. Президентският указ за назначенията ще блъде подписан по-късно днес.
БТА