Айелет Шакед
Айелет Шакед / БГНЕС
Предизборен видеоклип, на който израелската министърка на правосъдието Айелет Шакед се пръска с парфюм с етикет "Фашизъм", разбуни духовете в социалните мрежи и се превърна в поредния епизод от битката на клиповете, която водят помежду си кандидатите на изборите, предаде Франс прес.
 
Тъй като политическата реклама по телевизията е разрешена само в последните две седмици преди изборите на 9 април, партиите разчитат на социалните мрежи, за да привлекат гласоподаватели.
 
При очертаващите се оспорвани избори социалните медии играят в предизборната кампания роля по-важна от всякога.
 

В духа на кампания, в която няма място за никаква изтънченост, каченият снощи в мрежата клип на Айелет Шакед предизвика остри реакции. Видеото изразява ирония към обвиненията, отправяни към Шакед, че отстоява "фашистка" политика, която самата тя смята за демократична. В края на клипа, заснет в стилистиката на рекламата на парфюми, фотогеничната Шакед променя насоката, като се парфюмира с флакон, на който пише "фашизъм" на английски език, и отбелязва: "Според мен мирише на демокрация".
 
 

במשך שנים אנשי ימין הצביעו ימין וקיבלו שמאל, עד שבנט ואני נכנסנו לפוליטיקה. אנחנו הפסקנו את שחרורי המחבלים, הסטתי את...

Публикувахте от ‎איילת שקד‎ в Неделя, 3 март 2019 г.

Мнозина в социалните мрежи обаче смятат, че видеото не постига желания ефект и намеква, че Шакед е доволна, че е фашистка".
 
"Всички, които не знаят, че левицата често обвинява Шакед във фашизъм, ще останат с впечатление, че тя подкрепя фашизма, представяйки го като демокрация", отбелязва в Туитър журналистът от телевизия "и24" Ейлон Леви.

Айелет Шакед
БГНЕС

БТА