принц Андрю
принц Андрю / Gulliver/Getty Images
Херцогът на Йорк призна в интервю за Би Би Си, че като е останал в дома на осъдения сексуален престъпник Джефри Епщайн е направил "нещо погрешно”.

За пръв път принц Андрю отговоряваше на въпроси за връзките му с Епщайн. Той заяви, че постъпката  му не е „за член на Кралското семейство“.

Принц Андрю, който е третото дете на кралицата, е изправен пред въпроси от няколко месеца заради връзките си с Епщайн, 66-годишният американски финансист, който се самоуби, докато чакаше съдебния процес по обвинения в секс трафик на непълнолетни.

През 2010 г. принцът е сниман, докато се разхожда с Епщайн в „Центръл парк” в Ню Йорк - две години след присъдата на Епщайн за склоняване на непълнолетна за проституция.

По-късно бяха публикувани и снимки на принца в имението на Епщайн в Манхатън приблизително по същото време.

„Секс робиня“ уличи принц Андрю в оргия с 9 момичета на частен остров на Епстийн

В отговор на въпрос за решението си да остане при Епщайн след първата присъда на американеца, принц Андрю каза: „Ежедневно се обвинявам, че това не беше нещо, което става за член на кралското семейство, а ние се опитваме да поддържаме най-високите стандарти и практики. Беше удобно място за престой. По онова време почувствах, че това е честното и правилно нещо, което трябва да направя”, допълни той.

Една от обвинителките на Епщайн, Вирджиния Робъртс - сега Вирджиния Джуфре - заяви, че е била принудена да прави секс с принца три пъти между 2001 г. - когато е била на 17 - и 2002 г., в Лондон, Ню Йорк и на частен карибски остров, собственост на Епщайн.

Британският принц Андрю съжали за отношенията си с финансиста Епстийн

В интервюто за Би Би Си журналистката Емили Мейтлис попита принца за твърденията на Джуфре, че през 2001 г. тя вечеряла с него, танцувала с него в нощен клуб и правила секс с него в къщата на приятел на принца в централен Лондон.

Принцът отговори: "Това не се случи. Нямам спомен, че някога съм срещал тази дама, нито каквато и да било."

Попитан още веднъж дали си спомня, че се е срещнал с въпросната жена, принцът отвърна с отрицателен отговор.

Бившата съпруга на принц Андрю, Сара Фъргюсън, написа скоро преди интервюто: „Принцът е истински джентълмен и стоически непоколебим не само в своя дълг, но и в своята доброта.”
БГНЕС