При инцидент е загинал синът на Виктор Янукович?
При инцидент е загинал синът на Виктор Янукович? / снимка: БГНЕС, архив

При инцидент на езерото Байкал се е удавил синът на бившия президент на Украйна Виктор Янукович-младши, съобщиха днес украински медии.

Информацията за нещастния случай се появи на сайта "Левый берег". Украинското издание, което се позовава на четири източника, съобщи, че Виктор Янукович-младши е участвал в спортно състезание на езерото Байкал.

Микробусът, в който е имало още пет души освен него, потънал под леда. Янукович не изплувал, а другите петима успели да се спасят. Не е известно кой е карал микробуса.

Междувременно байкалската спасителна група към министерството на извънредните ситуации на Русия не потвърди появилите се съобщения в украински медии за гибелта на сина на бившия президент на Украйна, предаде ТАСС.

"Сред загиналите и пострадалите няма човек с фамилия Янукович", съобщи за ТАСС представител на спасителната група. Той потвърди, че на 20 март на езерото Байкал микробус с шест души действително е паднал под леда и че петима от пътуващите в него са били спасени, а шофьорът е загинал. Същият източник допълни, че е установена личността на всички, но не е упълномощен да обяви имената им.

Източник: БТА