/ Guliver/Getty Images
Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс обеща да обуздае изтичането на информация от правителството, което по думите му подкопава американската сигурност, предаде АП.

"Никой няма право да води подмолни битки в медиите, като разкрива деликатна правителствена информация. Никое правителство не може да бъде ефективно, когато лидерите му не могат да обсъждат поверително деликатни въпроси или да водят свободно конфиденциални разговори с чуждестранни лидери", каза днес Сешънс.

Пълен хаос в Белия дом?

Той каза пред журналисти, че министерството на правосъдието е утроило броя на разследванията на непозволено издаване на класифицирана информация и вече са повдигнати обвинения на четирима души, предаде Ройтерс. Той не разкри имената им, но каза, че са били обвинени в незаконно разкриване на класифицирана информация или за тайни контакти с агенти на чужди разузнавания.

Сешънс каза, че трябва да бъде сложен край на културата на изтичане на информация и виновниците да бъдат наказани.

Тръмп даде да се разбере: няма да се откаже от социалните медии

Президентът Доналд Тръмп многократно изрази гнева си заради постоянното изтичане в медиите на информации за него и неговото правителство. Някои от тях бяха свързани с разследванията дали е имало руска намеса в президентските избори през 2016 г., а други са за вътрешните конфликти в Белия дом.
БТА