Скотланд ярд
Скотланд ярд / БГНЕС
Британската полиция съобщава, че са повдигнати обвинения срещу 18-годишен младеж за опит за убийство след нападението в лондонското метро от миналата седмица, при което бяха ранени 30 души, предаде АФП.

Паника в Лондон: Взрив в метрото, има ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Ахмед Хасан, който бе арестуван на сутринта след нападението от 15 септември, е обвинени също така за употребата на експлозива триацетон трипероксид“, пише в официално съобщение на полицията.

разследване атентат метро Лондон
БГНЕС, архив

Арестуваха мъж за атентата в Лондон

Той бе жител на Сансбъри он Темз, предградие на Лондон. Неотдавна вестник „Дейли телеграф“ съобщи, че там е живял в къщата на възрастна двойка, която през по-голямата част от живота си се е занимавала с възпитанието на стотици чужди деца. Според изданието Хасан най-вероятно е бежанец от Ирак.

разследване атентат метро Лондон
БГНЕС, архив


Тереза Мей порица Тръмп заради коментарите му за взрива в Лондон

Експлозия разтърси композиция на лондонското метро в час пик в петък миналата седмица. Десетки хора бяха ранени и откарани в болница.Окончателните данни сочат, че ранените при атаката са близо 30 души. Оказа се, че е детонирано взривно устройство, оставено в кофа в един от вагоните на влака.

Лондон терористичен инцидент метро
Близо 30 души бяха ранени при атентата в лондонското метро на 15 септември/БГНЕС, архив

ИД пое отговорност за взрива в лондонското метро

Полицията описа случилото се като "терористичен инцидент", а отговорност за атентата пое екстремистката групировка "Ислямска държава".

Лондон
Близо 30 души бяха ранени при атентата в лондонското метро на 15 септември/БГНЕС, архив

БГНЕС, Фокус