Лондон терористичен инцидент метро
Лондон терористичен инцидент метро / БГНЕС
"Ислямска държава" пое отговорност за взрива във влак на лондонското метро, при който бяха ранени 29 души, предадоха Ройтерс и Франс прес. Съобщението бе разпространено от новинарския сайт Амак, пропагандния орган на джихадистката групировка, в социалните мрежи.
 
Взрив избухна в 8.20 часа в петък сутринта във вагон на един от влаковете в района на метростанция "Парсънс грийн" в Югозападен Лондон. Самоделно взривно устройство било оставено до вратата на вагон от композицията. То било в бяла пластмасова кофа, поставена в пазарска чанта.


Паника в Лондон: Взрив в метрото, има ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лондон терористичен инцидент метро
БГНЕС

Вижте снимки от Лондон в галерията тук

Британските власти съобщиха, че броят на хората, постъпили за лечение в болница след бомбения взрив в лондонското метро, е 29 души, предаде Асошиейтед прес.

По данни на Националната здравна служба 21 пациенти са хоспитализирани и осем вече са изписани. Линейките на лондонската служба за спешна помощ са транспортирали 19 души до болници, повечето с леки наранявания, а останалите са потърсили медицинска помощ самостоятелно.

Органите на реда разглеждат взрива като терористичен акт. От полицията призоваха хората да изпращат снимки и кадри от инцидента.

Лондон
БГНЕС

След взрива в Лондон бяха въведени засилени мерки за сигурност. Британските власти започнаха издирване за атентатора. Полицията заяви, че все още никой не е арестуван за „терористичния инцидент“, но стотици детективи и полицаи го издирват.
 
Издирват атентатора от лондонското метро

Британските сили за сигурност са идентифицирали заподозрян за нападението в Лондон, твърди телевизия "Скай нюз". "Източници от силите за сигурност казват, че са идентифицирали заподозрян, замесен в бомбения атентат, с помощта на запис от охранителна камера", заяви в Туитър Марк Уайт, кореспондент на телевизията.

ИД пое отговорността за всички терористични атаки, извършени във Великобритания и други европейски страни през последните месеци.