Британската полиция разглежда взрива като терористичен акт
Взрив избухна на метростанция "Парсънс Грийн" в Западен Лондон. Британската полиция съобщи, че разглежда експлозията като терористичен акт, предаде Ройтерс.

В случая става дума за тероризъм, заяви националният координатор на полицията за борба с тероризма Нийл Басу.

Вижте снимки от Лондон в галерията тук

Скотланд ярд съобщи, че в метрото се е взривило самоделно взривно устройство, предаде Асошиейтед прес. Шефът на отдела за борба с тероризма Марк Роули добави, че разузнавателната служба МИ-5 помага на лондонската полиция в разследването. 

Експлозивът, използван при "терористичния инцидент" в метрото на Лондон, не се е взривил изцяло, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия "Скай нюз". Британската медия цитира неназовани източници.

Взривното устройство е имало часовников механизъм, съобщи Би Би Си, цитирана от Ройтерс.

Лондон взрив метро
БГНЕС

Най-малко 22 души са били ранени при експлозията, предадоха ДПА и Франс прес, като се позоваха на британските здравни власти. Пострадалите при атентата получават медицинска помощ в четири болници. 

Очевидци разказаха, че са видели хора с изгаряния по лицето и тялото.
Взривът е бил сравнително слаб, но е настъпила паника, довела до блъсканица, предаде ТАСС, като се позова на британски медии.

Телевизия "Скай нюз" също съобщава, че експлозията не е била мощна. Очевидци разказаха пред агенция Прес Асосиейшън, че на станция "Парсънс Грийн", в Западен Лондон, където стана инцидентът, настъпила паника и хора започнали да се блъскат и ругаят.

Лондон
БГНЕС

Според очевидец, цитиран от Ройтерс, се чуло свистене, след което през вагона преминали пламъци. Според снимки, публикувани от британския вестник "Сън", взривът е станал в бяла кофа в плик в един от вагоните, предаде ТАСС.

Вагонът видимо не е повреден отвътре. Около подозрителния предмет обаче са разпръснати лични вещи на пътници. ТАСС отбелязва, че инцидентът е станал в район Фулъм в час, когато хората са отивали на работа с метрото.

Лондон
БГНЕС

Кметът на Лондон Садик Хан каза, че полицейското присъствие по улиците на британската столица ще бъде засилено и през идните дни.

Външният министър Борис Джонсън заяви, че хората трябва "да запазят спокойствие да продължат с нормалния си начин на живот", предаде Асошиейтед прес. Той каза, че е грешно да се спекулира със станалото на метростанция "Парсънс Грийн" и че със случая са се заели полицията и транспортните власти. 
БТА