Ван се вряза в хора, седнали в заведение в центъра на германския град Мюнстер
Ван се вряза в хора, седнали в заведение в центъра на германския град Мюнстер / БГНЕС
Германската прокуратура все още не знае защо 48-годишен мъж прегази вчера хора с ван в западния германски град Мюнстер, предаде Асошиейтед прес.

Мъжът уби двама души, рани 20 човека и след това се застреля в автомобила. Германската полиция съобщи, че няма основание да се смята, че мъжът е имал съучастници.

7 април: Ван се вряза в тълпа хора в Мюнстер, има загинали

"За момента нямаме никакви улики на каква основа е извършено деянието", заяви прокурор Мартин Боценхарт в съвместно писмено изявление с полицията.

СНИМКИ: МЮНСТЕР СЛЕД ИНЦИДЕНТА (СНИМКИ)


Властите установиха самоличността на двете жертви - 51-годишна жена и 65-годишен мъж. Според местни медии извършителят е германец, живеещ в Мюнстер, който имал психични отклонения, но полицията не потвърждава тази информация.

Разкази на българи в Мюнстер след инцидента с жертви и ранени (ВИДЕО)


Вчера министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира Мюнстер, потвърди, че шофьорът на вана е германец, без да даде повече подробности за самоличността му.

Междувременно полицейската блокада в центъра на германския град Мюнстер бе вдигната, съобщи полицията, цитирана от ДПА. Жителите и туристите могат да се върнат в стария град, въпреки че зоната в непосредствена близост до мястото на вчерашната катастрофа ще остане блокирана, докато тече разследването.
БТА