/ БГНЕС
Най-малко 18 полицаи бяха убити в две провинции на Афганистан южно от столицата Кабул, съобщава ДПА, позовавайки се на местните власти.

Най-малко 14 от тях, включително двама местни полицаи, бяха убити в долината Киагх в провинция Газни след като талибаните нападнаха няколко контролни пункта. Атаката предизвика пожар, чието потушаване продължи над два часа, каза Насир Ахмад Факири, член на провинциалния съвет. Насир и друг член на съвета потвърдиха, че също е имало и ранени полицаи, но не назова техния брой.
 
Стотици жертви и ранени при след атентат в шиитска джамия (ВИДЕО)

От съседната провинция Логар дойдоха противоречиви сведения за смъртта на най-малко четирима полицаи в района на Азра. Членът на провинциалния съвет Хасибула Станакзай каза през ДПА, че въздушен удар по погрешка е поразил полицаи, докато са отбивали офанзива на талибаните срещу районния център.

26 души загинаха при две нападения в Афганистан (ВИДЕО)

Станакзай каза, че близо 300 талибани са осъществили координирана атака срещу районния център от различни посоки. Подкрепления от силите за сигурност и въздушни удари са успели да отблъснат талибаните, каза той, въпреки че боевете са продължили в покрайнините на града.

Десетки жертви и ранени след експлозия край летището в Кабул (ВИДЕО)

Шамшад Ларави, говорител на управителя на провинция Логар обаче отрече да е имало нападение на талибаните. Той заяви, че е имало широкообхватна офанзива на афганистанските сили за сигурност, която е срещнала отпор от талибаните.
БТА