Десетки поданици на кралицата се събраха пред замъка Балморал в Абърдийншър в Шотландия, предаде Би Би Си.

Хората започнаха да прииждат там, след като по-рано днес Бъкингамският дворец съобщи, че лекарите са обезпокоени от здравословното състояние на британския монарх.

Балморал
БТА

В Балморал вече пристигнаха четирите деца на Елизабет Втора - престолонаследникът принц Чарлз, принцеса Анна, принцовете Едуард и Андрю. Заедно с Чарлз в Балморал е пристигнала и Камила, съпругата на Чарлз. Принц Уилям, първородният син на принц Чарлз, също дойде заедно с баща си в замъка. На път за там са принц Хари, вторият син на Чарлз, и съпругата му Меган.

Журналистически екипи също са се събрали пред Балморал. 

Балморал
БТА

Британски политици и представители на политически сили изразиха безпокойство от новините за кралицата, сред които бяха премиерката Лиз Тръс, лидерът на опозицията Киър Стармър, първият министър на Шотландия Никола Стърджън. Повечето от тях казаха, че се молят за кралицата и й пожелават бързо възстановяване. Лидерите на различните религиозни общности на Великобритания също изразиха безпокойство от новините, касаещи Елизабет Втора. 

Кралицата от известно време има епизодични проблеми с движенията и придвижването. Заради тях тя не участва в някои от тържествата по повод платинения си юбилей през юни. А във вторник тя прие в Балморал Лиз Тръс, за да я назначи за премиер, вместо да го направи в Лондон, както беше практиката. 

Балморал
БТА

Вчера кралицата отмени насрочена среща със съветниците си по препоръка на лекарите, припомня Би Би Си.

Във второ изявление от днес Бъкингамският дворец съобщи, че кралицата по препоръка на лекарите си почива, че тя остава в Балморал под лекарско наблюдение и се чувства добре, посочва Франс прес.
БТА