На 81-годишна възраст почина британецът Уилям Шекспир, ваксиниран с препарата срещу COVID-19
На 81-годишна възраст почина британецът Уилям Шекспир - първият мъж в света, ваксиниран с препарата срещу COVID-19 на Pfizer/Biontech, съобщават британски електронни издания.

В. "Белфаст телеграф" пояснява, че смъртта на Шекспир няма нищо общо с коронавируса и с ваксинацията. Той е починал малко след като е прекарал инсулт. Смъртта му е настъпила миналия четвъртък в университетската болница в Ковънтри в Обединеното кралство.

Уилям Шекспир си спечели световна слава миналата година през декември, когато получи първата доза от ваксината на Pfizer/Biontech в университетската болница в Ковънтри.

Уилям Шекспир, по прякор Бил, стана първият ваксиниран британец

Първата ваксинирана жена и човек в света с препарата на двете компании беше 90-годишната Маргарет Кийнан. Снимки и на двамата в момента на получаване на първата доза от ваксината обиколиха новинарските емисии по света.

Съименникът на прочутия Шекспир беше баща на две деца и дядо на четирима внуци. Той живееше в предградие на Ковънтри и по професия е беше авиоинженер. Шекспир е бил и общински съветник в продължение на 30 години и училищен управител за 2 десетилетия.
БТА