Арън Картър
Арън Картър / Getty Images
Певецът и рапър Арън Картър почина на 34-годишна възраст.

Той беше по-малкият брат на Ник Картър от Backstreet Boys.

Уебсайтът TMZ съобщи, че Картър е намерен мъртъв във ваната си в дома си в Ланкастър, Калифорния, в събота сутринта. Представители на неговия екип потвърдиха смъртта му.
 
„В момента е наистина лош момент, опитваме се да разберем какво се е случило и каква е причината за това“, казаха те.

„Ние сме също толкова разстроени, колкото всички, и се надяваме, че феновете могат да дадат мисли и молитви на семейството му.“

TMZ също съобщи, че полицията на окръг Лос Анджелис е пристигнала на местопроизшествието около 11:00 местно време (18:00 GMT), след като е получила сигнал за удавяне.
 
Картър започва кариерата си с подгряването на момчешката група Backstreet Boys на редица турнета и концерти, а също така има успешна солова кариера.

В края на 90-те и началото на 2000-та той продава милиони копия от четирите си албума, първият от които е издаден, когато е само на девет години.

Вторият му албум, Aaron's Party (Come Get It), е издаден през 2000 г. и става три пъти платинен.

Той включваше синглите I Want Candy, Aaron's Party (Come Get It) и That's How I Beat Shaq. След албума той отново подгрява Backstreet Boys и Britney Spears на турнето Oops!... I Did It Again.
 
След като порасна, Картър се прехвърли към рапа, а също така се появи в мюзикъли на Бродуей и в американското телевизионно шоу Dancing With The Stars.

Той се сблъска с редица борби, влизайки няколко пъти в клиника за рехабилитация и подавайки молба за фалит през 2013 г. заради милиони долари дълг, голяма част от който е свързан с данъци.

Той също имаше няколко сблъсъка с властите за притежание на наркотици и безразсъдно шофиране.

По-рано тази година той каза пред Daily Mail, че не иска повече да го възприемат като „разрушен влак“.

„Не съм такъв, какъвто някои хора се опитват да ме нарисуват“, каза той пред изданието. 

„Ако някой иска да ме нарече катастрофирал влак, добре, аз съм бил влак, който е катастрофирал няколко пъти и дерайлирал от много различни неща.

Синът на Картър Принс е роден през 2021 г. и според The ​​Hollywood Reporter той е влязъл в рехабилитация по-рано тази година в опит да получи попечителство над него.
 
След обявяването на смъртта на Картър, майката на Принс Мелани Мартин излезе с изявление, в което се казва, че „все още е в процес на приемане на тази неприятна реалност“.

Вашите мисли и молитви са високо оценени“, добави тя.

Колеги от поп звездите от 90-те New Kids on the Block отдадоха почит на Картър, като казаха, че са „шокирани и натъжени“ от смъртта му.

 
ВВС