Ед Кинг
Ед Кинг / Gulliver/Getty Images
Ед Кинг, бившият китарист на група "Линърд Скинърд" (Lynyrd Skynyrd), който е съавтор на хита им "Sweet Home Alabama", почина на 68-годишна възраст в дома си в Нашвил, щата Тенеси, съобщиха световните информационни агенции.

През 2015 година в катастрофа загина бившият барабанист на групата обърт "Боб" Бърнс
 
Причината за смъртта му не беше обявена, но според списание "Ролинг стоун", Ед Харис е страдал от рак на белите дробове.

През 2009 година почина пианистът на "Линърд Скинърд" Били Пауъл
 
Кинг се присъединява към "Линърд Скинърд" през 1972 г., малко след основаването на групата. Три години по-късно той напуска заради разногласия с фронтмена Рони Ван Зант.
Две години след това трима музиканти от "Линърд Скинърд", сред които и Рони Ван Занд, загиват в самолетна катастрофа и групата се разпада. Кинг се завръща в нея при регрупирането ѝ през 1987 г. и остава до 1996 г. Той е въведен в Залата на славата на рокендрола като музикант от "Линърд Скинърд" през 2006 г.
"Ед беше наш брат и велик автор на песни и китарист", написа китаристът Гари Розингтън от "Линърд Скинърд" в официалния акаунт на групата в Twitter. „Сигурен съм, че той ще се събере с останалите момчета в рая на рокендрола".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА