Бившият барабанист на групата „Линърд Скинърд” загина в катастрофа
Бившият барабанист на групата „Линърд Скинърд” загина в катастрофа / снимка: БГНЕС, архив

Барабанистът Робърт "Боб" Бърнс-младши, един от основателите на южняшката хардрок група "Линърд Скинърд" (Lynyrd Skynyrd), е загинал в автомобилна катастрофа в щата Джорджия малко преди полунощ в нощта на петък срещу събота. Това предаде Асошиейтед прес, като се позова на местната полиция и на баща му.

Според говорителката на щатската полиция в Джорджия Трейси Уотсън 64-годишният Бърнс загинал, след като автомобилът му излязъл от пътя при навлизане в завой недалеч от местното градче Картърсвил и се ударил в пощенска кутия и дърво. Музикантът не е бил с колан.

Произшествието се разследва и по думите на Уотсън засега няма повече подробности за случилото се.

Бърнс е един от петимата музиканти, които основават "Линърд Скинърд" в Джаксънвил, щата Флорида. С него групата записва песни като "Sweet home Alabama", "Gimme Three Steps" и "Free Bird". Напуска "Линърд Скинърд" през 1974 г.

Според бащата на Бърнс той е продължавал да свири за удоволствие, както и в гост-участия из САЩ. В началния си период "Линърд Скинърд" са свирили в гаража на семейството на Бърнс, допълва Асошиейтед прес.

Групата се придържа към така наречения "южняшки рок", съчетаващ в себе си рокендрол, блус, буги и кънтри, отбелязва ТАСС. През 2006 г. тя получи място в така наречената "Зала на славата на рокендрола". Понастоящем от първоначалния състав на "Линърд Скинърд" е останал единствено китаристът Гари Росингтън.

Източник: БТА