Уилям Хърт
Уилям Хърт / Getty Images
Той бе носител на "Оскар" за най-добър актьор
Актьорът Уилям Хърт почина на 71 годишно възраст, съобщи Би Би Си. Той спечели "Оскар" за най-добър актьор през 1986 г. за ролята на затворник в бразилски затвор в "Целувката на жената-паяк"

През следващите две години Хърт е номиниран още два пъти - за филмите "Деца на един по-малък Бог" и "Излъчване на новини".

През последните години стана известен с ролята си на генерал Тадеуш Рос в пет блокбъстъра от филмовата вселена на Marvel.

Холивудският уебсайт Deadline цитира изявление на сина на Хърт - Уил, в което се казва: "С голяма тъга семейство Хърт съобщава, че скърби за кончината на Уилям Хърт, обичан баща и актьор, носител на "Оскар", на 13 март 2022 г., една седмица преди 72-ия му рожден ден. Той почина сред семейството си и по естествени причини. Семейството моли за уединение в този момент". 

В Туитър колегата му Ръсел Кроу написа: "Уилям Хърт си отиде. За "Робин Худ" бях наясно с репутацията му да задава въпроси, базирани на героите, така че бях изготвил файл за живота на Уилям Маршал. Той ме потърси, когато пристигна на снимачната площадка. Подадох му купчината. Не съм сигурен дали някога съм виждал по-голяма усмивка. Почивай в мир".  Скръбта си изразха и още редица актьори и колеги на Хърт. Сред тях бе и Антонио Бандерас.   
БГНЕС