/ БГНЕС
Северна Корея заплаши Съединените щати, че ще им причини "най-големите страдания и болки", ако продължават да настояват ООН да затегне санкциите срещу Пхенян, след шестия му ядрен опит, предаде Франс прес.

Северна Корея извърши нов ядрен опит, силен трус разлюля страната
 
В комюнике, разпространено от официалната агенция КЦТА, севернокорейското външно министерство предупреждава, че ако Вашингтон прокара "тази незаконна резолюция за втвърдяване на санкциите, Северна Корея ще направи всичко възможно САЩ да платят за това".
 
"Мерките, които ще бъдат взети, ще причинят на Съединените щати най-големите страдания и болки в цялата им история", посочва министерството.

Скоро: Северна Корея ще може да нападне САЩ и Европа
 
"Светът ще стане свидетел на начина, по който Северна Корея усмирява американските гангстери, предприемайки поредица от действия, които ще бъдат най-твърдите, които някога са си представяли", добавя севернокорейското външно министерство.

Откриха радиоактивни частици в Южна Корея след севернокорейския ядрен тест
 
Съветът за сигурност на ООН беше призован от Вашингтон да приеме нови строги санкции срещу Северна Корея, обвинена в заплашване на мира с програмите си за ядрено и конвенционално въоръжаване, припомня АФП.
БТА