Папа Франциск поднови редовните срещи, ден след като отмени планираните си ангажименти си заради висока температура, предаде Асошиейтед прес.

Светият отец имаше редица лични срещи, включително с гости от Джорджтаунския университет, пристигнали за съвместна конференция с екипа на списвано от йезуити издание. 

По-късно Франциск беше заснет на видео как влиза в студиото на държавния телевизионен оператор РАИ, за запис на интервю и се усмихва се оживено на събрали се отвън негови доброжелатели.

Заради температура: Папата отмени аудиенциите си

Потвърждението от страна на Ватикана за треската на 86-годишния папа предизвика опасения за здравето на Франциск. Последният път, когато светият отец вдигна сериозна температура през март, той беше откаран по спешност в болница, където му поставиха диагноза „остър бронхит“. Папата получи интравенозни антибиотици и беше изписан три дни по-късно.

Ватиканът потвърди, че папата ще председателства утрешната литургия на тазгодишната католическа Петдесетница, а в понеделник ще се срещне с президента на Италия Серджо Матарела.
Петя Гергова/БТА