/ screenshoоt/youtube
Актьорът Макс Райт, прочул се с ролята на Уили Танер в хитовия телевизионен сериал "Алф", почина на 75-годишна възраст след дългогодишна битка с рака, пише сп. "Пийпъл".

Новината за кончината му е потвърдена за сайта TMZ. Райт, диагностициран с лимфом през 1995 г., е починал в дома си в Хермоса бийч, Калифорния. Две години по-рано от рак на гърдата умира съпругата му Линда Ибарондо. Двойката има две деца: Бен и Дейзи.

Как изглеждат днес любимите актьори от „Алф”?
 

Who is look forward to celerate national max wright day, tell me when you change your profile

Публикувахте от Max Wright Actor - usa в Понеделник, 8 май 2017 г.
Макс Райт е роден на 2 август 1943 г. в Детройт, Мичиган. Актьорът, истинското име на когото е Джордж Едуард Максуел Райт, е най-известен с ролята на Уили - патриархът на семейство Танер, приютило симпатичния пришълец Алф в едноименния сериал, излъчван от 1986 до 1990 г. Въпреки популярността на поредицата, Макс Райт не й е голям почитател.

"Работата беше трудна и донякъде зловеща", казва Райт за задачата си да изпълнява поддържаща роля на неодушевен предмет. Към края на сериала актьорът не крие нетърпението си историята да приключи.

Алф” започва да се излъчва през септември 1986 г. по американската телевизия Ен Би Си.

В него Гордън Шамуей се разбива с космическия си кораб на Земята. Попада в гаража на семейство Танер - обикновено американско семейство, което дава на новодошлия името Алф (от англ. A.L.F. - Alien Life Form - “извънземна форма на живот”, в първия епизод на сериала с българско озвучаване “АЛФ” е преведено като “алтернативна форма на живот”).


И четиримата от семейството - съпругът Уилям, жена му Кейт и децата Лин и Браян, неохотно приемат Алф в своя дом и го крият от службите, докато той поправя космическия си кораб и се опитва да се свърже с оцелели от родната му планета Мелмак.

А всичко това на фона на куп пакости и забавни лафове, като „Майтап бе, Уили”, които зрителите помнят и сега.

Изпълнителният продуцент на "Алф" Лиса Баник казва за Макс Райт, че да пишеш сценарий за него е било като да свириш на синтезатор - толкова талантлив е актьорът и толкова много образи може да изиграе.

"Той може да изиграе всяка запетая, точка и тире, което напишеш", допълва Баник.

Освен участието си в редица телевизионни шоута, сред които "Норм", "Мърфи Браун", "Приятели", "Бар Наздраве", Макс Райт има изяви и като театрален актьор. Дебютът си на Бродуей Райт прави през 1968 г. За ролята си в постановката "Иванов" от Чехов през 1998 г. актьорът е номиниран за водещата театрална награда "Тони".

На голям екран той участва в "Ах, този джаз", "Познай кой идва в колежа", "Червените", "Сън в лятна нощ",  "Ужилването 2", "Сянката", "По-сърдити старчета".