/ iStock/Getty Images
Мъж беше осъден на 9 години затвор в Германия за тежки сексуални издевателства над тийнейджър, който случайно бил открит в стенен шкаф в дома му две години след изчезването си, предаде Франс прес.

Намирането на момчето през 2019 г. стъписа цяла Германия и напомни за случая на Наташа Кампуш - австрийска тийнейджърка, държана от похитителя си 8 години преди да успее да избяга. Съд в западния германски град Бохум осъди педофила Ларс Х. на 9 години зад решетките, но му отне правото да подаде молба за условно освобождаване, което на практика, съгласно германското законодателство, го осъжда на доживотен затвор.

„3096 дни" в плен - автобиографията на Наташа Кампуш

46-годишният мъж бе признат за виновен по обвинения в сексуално малтретиране на Марвин К., когото държал в дома си от средата на 2017 г. до момента, когато случайно момчето било открито случайно през декември 2019 г. Проблемно дете, изпратено в интернат за малолетни, Марвин изчезва, когато е бил на 13 години.

Тийнейджърът е открит в дома на Ларс в западния град Реклингхаузен, укрит в шкаф, по време на полицейско претърсване по подозрение за притежаване на порнографски материали.

Mъжът е признал, че е имал сексуални контакти с Марвин, но твърди, е те били по инициатива на момчето.

Къща на ужаса в Калифорния: Намериха 13 братя и сестри оковани, мръсни, гладни

Марвин е бил поканен да свидетелства по делото при закрити врата. След като бил намерен в дома на педофила, той е настанен в в специализирано заведение за получаване на психологическа помощ. В периода преди момчето да заживее в неговия дом, педофилът му давал пари и цигари.
БТА