/ БГНЕС
Трафикът на аеропорта се нормализира след нападението
Френската полиция е освободила бащата на нападателя на летище "Орли", който вчера сутринта опита да отнеме оръжието на войник, преди да бъде застрелян, предаде АП.
 
Парижката прокуратура, която разследва атаката, съобщи, че братът и един братовчед на заподозрения Зиед бен Белгасем остават в ареста. Бащата е бил освободен през нощта. При аутопсията на убития днес ще бъдат взети кръвни проби за наркотици и алкохол, казаха още от прокуратурата.

Белгасем е нападнал военнослужеща, опитал се е да изтръгне оръжието й, но двама нейни колеги са го застреляли преди да успее да открие огън на оживеното летище. Инцидентът предизвика паника сред хората на терминала, стотици пътници чакаха дълго в приземилите се вече самолети, тъй като летището бе затворено за няколко часа, припомни АП.

Мъж нападна военен патрул на парижко летище, застреляха го (СНИМКИ/ВИДЕО)

Обстановката на парижкото летище "Орли" тази сутрин постепенно се нормализира след вчерашното нападение срещу патрулиращи военни, което доведе до незабавното затваряне на двата терминала на аеропорта, посочи говорител на компанията оператор на парижките летища.

"Трафикът е по-скоро нормален. Все още има малко закъснение, което средно е от 20 минути и се дължи на засилените мерки на контрол", уточни говорителят, цитиран от АФП.

Намериха кокаин и мачете в дома на нападателя от летище Орли

Въздушният трафик в небето над Париж бе силно нарушен заради нападението на южния терминал на "Орли" срещу военен патрул, при което нападателят бе убит.

Стотина души, които не можаха да излетят в събота, са спали на летище "Орли", където са им били предоставени походни легла. Авиокомпаниите са настанили между 100 и 200 души в хотелите на летището.
БТА