Виктор Орбан
Виктор Орбан / Gulliver/Getty Images
Санкциите на Европейския съюз срещу Русия не помагат на Украйна и не допринасят за разрешаването на ситуацията в тази страна, а само вредят на самите европейски държави. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан в интервю за радио "Кошут".

"Има страни, които са привърженици на политиката на санкции, но Брюксел трябва да признае, че това беше грешка, че тази политика не оправда очакванията и дори имаше обратен ефект", заяви унгарският правителствен ръководител.

"Те си мислеха, че политиката на санкции ще навреди на руснаците, но тя повече вреди на нас", каза Орбан за онези членове на ЕС, които се застъпват за засилване на санкционния натиск върху Москва.
 
Във връзка с дискусиите в Европейския съюз по вече седмия пакет от антируски санкции той припомни, че "Унгария винаги е била против санкциите, защото те не помагат на Украйна".

"Политиката на санкции не съкращава продължителността на войната", обясни премиерът. "Европа трябва да признае, че е избрала грешна тактика", добави той.
БГНЕС