/ Guliver/Getty Images
Близо 38 жени обвиниха в сексуален тормоз американския сценарист Джеймс Тобак, съобщи в. "Лос Анджелис Таймс".
 
Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

Според изданието, той се фокусирал основно върху млади момичета, студентки или гимназистки, увличайки ги в идеята за холивудска слава. По-късно, когато те се явявали на прослушвания, били подложени на тормоз от негова страна.
 
Никоя от жертвите не се е обърнала към полицията, а самият Тобак напълно отрича обвиненията.
 
Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу обвиниха Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

Пред вестника той твърди, че никога не е виждал посочените жени или пък, че ако ги е виждал веднъж, вече не ги помни. Режисьорът отбелязва, че през последните 22 години е било "физически невъзможно" да извършва подобни неща, описани от жените, тъй като има диабет и болест на сърцето, които изискват медикаменти и утежняват състоянието му.
 

Guliver/Getty Images


72-годишният Джеймс Тобак работи като режисьор, сценарист и продуцент на повече редица популярни филми, включително "Черно и бяло" (1999) с Робърт Дауни Джуниър и Клаудия Шифър, както и "В очите" (1983) с Настася Кински. През 1992 г. е номиниран за "Оскар" за сценария на "Бъгси".
 
Скандалният холивудски продуцент на лечение за сексуална зависимост

След като редица холивудски актриси заговориха открито за това, че са били обект на сексуален тормоз и дори изнасилване от страна на дискредитирания американски продуцент Харви Уейнстейн, жени в целия свят започнаха да разказват за преживелиците си, сходни с тези на жертвите на Уейнстейн.
БГНЕС