/ iStock
Работниците в Солунската организация за градски транспорт (OASTH) обявиха серия от 6-часови и 24-часови стачки, които започват във вторник и ще продължат поне до 22 юли, ако исканията им не бъдат изпълнени, предаде "Катимерини".

Работниците настояват за колективен трудов договор, който да гарантира условията на работа, като същевременно твърдят, че им се дължат неуточнени суми под формата на специални субсидии, задържани от ръководството на дружеството, и че са изправени пред риска заплатите им да намалеят още повече.

Най-голямата железопътна стачка от 30 години парализира Великобритания

Протестирайки срещу "безразличието на компетентните министерства", синдикатът, представляващ служителите на OASTH, обяви спиране на работа днес от 10 до 16 ч. на 5, 7, 11, 15 и 20 юли, още едно спиране от началото на смяната до 9 ч. и от 21 ч. до края на смяната на 13 юли, както и 24-часови стачки на 18 и 22 юли.

Пътуващите и посетителите на Солун са изцяло зависими от обществените автобуси, тъй като северният пристанищен град не разполага със система на метрото. Спиранията ще засегнат транспорта до и от летището и пристанището.
БТА