/ iStock/Getty Images
Обявената за днес национална стачка ще засегне влаковете, както и трамваите, автобусите и метрото в цяла Белгия, съобщи сайтът „The Brussels Times”. Всички оператори на обществения транспорт вече заявиха, че услугите ще бъдат сериозно нарушени.

Националният железопътен оператор STIB съобщи, че само една четвърт от всички влакове ще се движат по разписание, включително един от всеки три влака Intercity (IC) и един от всеки пет местни влака между големите градове (L-влак) и крайградски влакове в големите градове и около тях (S-влак).

Повечето услуги в пиковите часове, извършвани в сутрешните и вечерните часове (P-влакове), няма да бъдат планирани за вторник, заяви компанията в съобщение за медиите.

Железопътната мрежа в провинциите Лиеж, Люксембург и Намюр ще бъде затворена през целия ден, което означава, че няма да се движат никакви влакове.

"За да ограничим това в максимална степен, е разработена алтернативна влакова линия въз основа на персонала, който е посочил, че ще работи", заявиха от компанията.

"SNCB съветва всички засегнати пътници да работят от вкъщи, ако е възможно, или да потърсят алтернатива. Движението на влаковете ще бъде нормализирано от сряда сутринта на 1 юни", се казва в публикувано в Туитър съобщение.
БГНЕС