/ iStock/Getty Images
Американският президент Джо Байдън заяви във вторник, че правителството му обмисля дали да въведе задължение за федералните служители да се ваксинират срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

"Това се обмисля в момента", каза Байдън в отговор на журналистически въпрос дали правителството планира въвеждането на подобна мярка.

Смъртността от COVID-19 е нараснала с над 20% в световен мащаб

Здравните власти на САЩ призоваха американците, които са напълно ваксинирани срещу COVID-19, отново да носят предпазни маски в някои случаи. Причината за този призив е бързото разпространение на варианта Делта на коронавируса.

Говорителката на Белия дом Джен Саки заяви в понеделник, че американското правителство все още няма становище по въпроса дали ще е законно президентът Байдън да въведе задължение за федералните служители да се ваксинират.

Светът в хватката на новата Делта-вълна (ОБЗОР)

Очаква се Байдън да обяви "новите стъпки", които ще трябва да следват американците в борбата с коронавируса. Това стана от изявление на американския президент.

"През това време поставянето на повече ваксини и носенето на предпазни маски в районите, които са засегнати най-сериозно от варианта Делта, ще ни позволи да избегнем карантините", изтъкна Байдън.

"За разлика от миналата година, сега разполагаме както с научното знание, така и с инструментите за предотвратяване на разпространението на заразата", каза още американският президент.
БТА