Няма признаци за експлозия на борда на изчезналия самолет
Няма признаци за експлозия на борда на изчезналия самолет / БГНЕС, архив

Извършени в САЩ анализи на сателитни снимки не показват признаци за експлозия на борда на самолета на „Иджипт еър“, който се разби вчера по време на полет от Париж за Кайро. Това заявиха пред Ройтерс експерти от американски разузнавателни агенции, пожелали анонимност.

Продължава издирването на изчезналия самолет на „Иджипт еър“

Източниците уточнили, че това заключение е резултат от предварителен анализ на сателитни снимки и изтъкнали, че САЩ не изключват никоя хипотеза за причината за катастрофата, включително механична повреда, тероризъм или преднамерени действия на пилота или екипажа.

Египетският самолет е направил внезапни завъртания, преди да изчезне

Вчера египетската авиокомпания обяви, че отломки от изчезналия самолет „Еърбъс А-320“ са били открити край гръцкия остров Карпатос, предаде ТАСС.

„Министерството на гражданската авиация на Египет току-що получи официално писмо от министерството на външните работи на Египет, че близо до гръцкия остров Карпатос са открити отломки от изчезналия самолет“, заяви „Иджипт еър“. Авиокомпанията добави, че семействата на пътниците вече са информирани за намерените отломки.

Обрат: опровергаха съобщения за открити отломки от египетския самолет

По-късно обаче тези информации бяха опровергани. Компанията се извини за неверните съобщения и увери, че издирването продължава.

Източник: БТА