Обрат: опровергаха съобщения за открити отломки от египетския самолет
Обрат: опровергаха съобщения за открити отломки от египетския самолет / БГНЕС

Председателят на гръцката служба за въздушна безопасност заяви, че отломките, открити в зоната на предполагаемата катастрофа на самолета на "Иджипт еър" в Средиземно море, не са от самолет, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Франция не изключва нито една хипотеза за изчезването на самолета

"До този момент анализът на откритите отломки сочи, че те не са от самолет", заявил Атанасиос Бинис. Той добавил, че неговият египетски колега също потвърдил това по време на последния им разговор в 17.45 часа, след съобщението на "Иджипт еър" за открити отломки. Гръцкият представител уточнил, че предметите, които били открити, били парче дърво и плат, които не са от самолет.

Египетските власти: открити са отломки, вероятно от самолета на EgyptAir

По-рано официален източник от авиокомпанията съобщи, че "Иджипт еър" е получила писмо от външното министерство на страната, което е заявило, че са открити носещи се във водата материали, които вероятно са част от отломките от самолета, както и две спасителни жилетки и пластмасови предмети.

Египетският самолет е направил внезапни завъртания, преди да изчезне

Лайнерът Еърбъс А320 на авиокомпания EgyptAir, изпълняващ полет от Париж до Кайро, с 66 души на борда, изчезна от радарите две минути след напускането на гръцкото въздушно пространство. Според египетските авиационни власти изчезналият над Средиземно море самолет най-вероятно е паднал в морето. Френският премиер Манюел Валс съобщи, че не изключва нито една хипотеза за съдбата на самолета. Източници от въоръжените сили на Гърция съобщиха по-рано, че тяхна фрегата, търсеща самолета, открила два големи плаващи предмета в Егейско море на около 230 мили (370 км) южно от остров Крит. През деня френският премиер Манюел Валс съобщи, че не изключва нито една хипотеза за съдбата на самолета.

Източник: БТА