Франческо Тоти продължава да прави чудеса с доброто си сърце
Франческо Тоти продължава да прави чудеса с доброто си сърце / getty images
И на 44 г. той си остава Краля на Рим, Готиния, Капитанът – Франческо Тоти прекрати кариерата си на терена, но продължава с чудесата, съобщава италианският в. Repubblica. Само с гласа си легендата на Рома извади от 9-месечна кома 19-годишната футболистка на вечния съперник Лацио Иления Матили.
 
 
 
 
 

Макар и да играе с екипа на „лациалите“, Иления е заклета привърженичка на Рома, затова родителите й често й пускали химна на „вълците“.
Научил за състоянието й, Франческо Тоти записал видеопослание, за да я подкрепи. И – чудо! Чула гласа на любимеца на милионите тифози на Рома, Иления излязла от комата, в която изпаднала след автомобилна катастрофа.
 

Прандели: Няма да разчитам на Тоти и Тони в Бразилия

Франческо, който съжалил, че не е помогнал по-рано, днес посети лично Иления в „Поликлинико Джемели ди Рома“. Пред нетърпеливите журналисти Краля на Рим само каза: „Тя ми се усмихна, прегърна ме и после се разплака. Разбрахме се да се видим отново след като я изпишат от болницата“.
Запитан да обясни как точно е успял да я извади от кома, Тоти обясни, че гласът му е успял да ускори сърдечния пулс на Иления. 


Стефано Матили, бащата на момичето, добави, че идеята хрумнала на един от приятелите на дъщеря му. „Той реши да се свърже с Франческо Тоти с молба за запише послание. Той веднага се съгласи, вижда се, че е с добро сърце – като си говорих с него днес в болницата, аз все едно си говорех с мой брат!“

Превод и редакция: DarikNews