Новите „метални отломки”, намерени на Реюнион, не са от изчезналия полет 370
Новите „метални отломки”, намерени на Реюнион, не са от изчезналия полет 370 / снимка: БГНЕС

Официален малайзийски представител съобщи днес, че новите „метални отломки”, намерени от случаен минувач на морския бряг на остров Реюнион, в действителност са от домакинска стълба, а не както се предполагаше нова част от отломки на изчезналия малайзийски самолет, предаде АП.

Нови метални отломки са били намерени на остров Реюнион

Генералният директор на Малайзийската гражданска авиация Азхалудин Абдул Рахман посочи пред АП, че намерените „метални отломки” на брега край град Сейнт Денис днес сутринта нямат нищо общо с разследването на изчезналия самолет „Боинг-777”, изпълнявал полет 370 от Куала Лумпур за Пекин.

След разговор с представителите на гражданската авиация е било потвърдено, че новите „метални отломки” в действителност са домакинска стълба, допълни Рахман.

Самолет на малайзийските авиолинии излетя от Куала Лумпур за Пекин в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. и два часа по-късно връзката с него прекъсна.

Операцията по издирването му с участието на 26 държави продължи до края на януари тази година, когато властите в Малайзия казаха, че машината най-вероятно е паднала и всичките 239 пътници на борда са загинали.

Източник: БТА