Нови метални отломки са били намерени на остров Реюнион
Нови метални отломки са били намерени на остров Реюнион / снимка: БГНЕС, архив

Нови "метални отломки" са били намерени от случаен минувач на морския бряг на остров Реюнион, съобщи запознат с разследването на случая с изчезналия малайзийски самолет източник, цитиран Франс прес.

Не се знае дали изобщо намерените метални парчета са от самолет, посочи източникът, който не уточни колко са на брой и колко са големи.

Разплита се мистерията около изчезналия Боинг-777

Метално парче с размери около 10 на 10 см е било взето тази сутрин от служители на жандармерията близо до брега в северната част на Реюнион, посочи АФП, като се позовава на свой фотограф.

Случаен минувач е намерил металното парче, след което на мястото пристигнали служители от специализирано звено на френската жандармерия, отговарящо за въздушния транспорт. Откритият елемент е бил поставен в метален куфар и отнесен от жандармеристите.

Намериха нов фрагмент от пътнически самолет на Реюнион

Самолет на малайзийските авиолинии излетя от Куала Лумпур за Пекин в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. и два часа по-късно връзката с него прекъсна. Операцията по издирването му с участието на 26 държави продължи до края на януари тази година, когато властите в Малайзия признаха, че машината е катастрофирала и всичките 239 пътници на борда са загинали.

Източник: БТА