/ Thinkstock/Getty Images
Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей нареди провеждането на разследване срещу ръководителя на секретариата на кабинета Деймиън Грийн, обвинен от служителка на Консервативната партия в сексуален тормоз.

Деймиън Грийн
БГНЕС

По-рано в. „Таймс” публикува разказа на 31-годишната Кейт Малтби, служителка на аналитичния център на британските консерватори Bright Blue („Брайт блу”). Тя твърди, че 61-годишншият Грийн опипвал коленете й по време на среща в бирария през 2015, а година по-късно й написал неприличен SMS.

Проверяват британски министър заради твърдения за сексуален тормоз

Грийн вече отхвърли всички обвинения на Малтби и ги нарече „лъжливи дълбоко обидни”. Ръководителят на секретариата е най-високопоставеният политик, сблъскал се с обвинения за сексуални злоупотреби.

Медии твърдят, че има потресаващи сексуални посегателства в Европейския парламент

По-рано министърът на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън също беше уличен в непристойно поведение в общуването с известната радиоводеща и авторка на коментари за пресата Джулия Хартли-Брюър. Той веднага призна грешката си и се извини на жената за инцидент, станал преди 15 години, съобщиха от военното ведомство.

Над 50% от британките са били подлагани на сексуален тормоз на работното си място

По данни на Би Би Си, около 40 депутати и министри от Консервативната партия потенциално могат да бъдат уличени в сексуални злоупотреби спрямо служители на британския парламент.

Влиятелен американски журналист призна с половин уста за сексуален тормоз

Опозиционната Лейбъристка партия също провежда вътрешно разследване и проверява твърдения срещу свои членове във връзка със сексуални скандали.
БГНЕС