Ангела Меркел
Ангела Меркел / БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел получи токсично посрещане в Индия в петък, докато премиерът Нарендра Моди я приемаше с военен парад в Ню Делхи при силно замърсен въздух. Съветите на медици и здравни експерти към 20-те милиона жители на задушаващия се мегаполис,да носят маски поради замърсяването на въздуха бяха пренебрегнати. На този фон Меркел и Моди направиха преглед на почетната стража в президентския дворец, но без маски.

Германският канцлер изслуша седнала националните химни заради собствените си здравословни проблеми.

Имран Хан нарече Моди „страхлив“ заради действията му в Кашмир


Индийската правителствена агенция за наблюдение определи в петък въздуха в индийската столица като много лош ,вреден коктейл от промишлени и автомобилни емисии.

Нивата на прахови частици, по-малки от 2,5 микрона, толкова малки, че могат да навлязат в кръвообращението, са били 19 пъти над максимума на Световната здравна организация, сочи уебсайтът на американското посолство.


Евреите в страх от надигането на крайната десница в Германия


В Индия се намират 14 от 15-те най-замърсени градове в света, сочат данни на ООН. Според едно проучване смогът убива милион индийци преждевременно всяка година.

Меркел пристигна късно в четвъртък за пети кръг от междуправителствени разговори, фокусирани върху дигитализацията, икономиката и търговията, както и развитието и устойчивостта.
БТА