Тръмп и Обама
Тръмп и Обама / БГНЕС, архив
Лидерите на комисията за разузнаването в Сената на САЩ от Републиканската и Демократическата партия заявиха, че не са видели доказателства в подкрепа на твърдението на президента Доналд Тръмп, че неговият предшественик Барак Обама е наредил да се подслушват телефоните му по време на кампанията за президентските избори през ноември, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Тръмп обвини Обама в подслушване по време на предизборната кампания

"Въз основа на информацията, с която разполагаме, не виждаме данни небостъргачът "Тръмп тауър" да е бил обект на подслушване от представител на правителството на САЩ, било то преди или след изборния ден през 2016 г.", се казва в съвместно изявление на председателя на сенатската комисия за разузнаването републиканеца Ричард Бър и на неговия заместник, демократа Марк Уорнър. То не съдържа подробности.

Бивш американски министър предполага, че в "Тръмп тауър" е имало подслушване

По-рано Тръмп обвини Обама, че е наредил да подслушват телефоните му и поиска от Конгреса да разследва въпроса.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър каза в отговор на заключенията на сенатската комисия за разузнаването, че президентът на САЩ остава зад твърденията си, че неговият предшественик на поста е наредил да подслушват централата на неговата бизнес империя в Ню Йорк.
БТА