/ БГНЕС
Шест години след инцидента с легендата на Формула 1 информацията за състоянието му е оскъдна
Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер е много променен и състоянието му се е влошило. Това разкри неврохирургът Никола Акиари, който работи в болница в Болоня, цитиран от британското издание „Дейли Мейл“.

„Той вече не е човекът, когото всички помним от пистата”, коментира Акиари шест години след ски инцидента, при който Шумахер падна и удари главата си в камък във Френските Алпи. Оттогава близките му дават оскъдна информация за състоянието му. Ясно е само, че 51-годишният бивш състезател е излязъл от комата, в която беше дълго време. Той живее в имението си в Женева, заедно с половинката си Корина и децата си Джина-Мари и Мик - вече на 22 и 20 години.

"Магически процедури" ще връщат Шумахер към живота

Още в края на миналата година италианският неврохирург коментира състоянието на легендата от Формула 1. „Ясно е, че той никога няма да бъде същият човек. Не се изненадвайте, ако го видите един ден и е загубил мускулна и костна тъкан. Състоянието му е такова, че не трябват грижи само за мозъка, но и интензивна грижа за цялото му тяло. Намира се в много деликатна ситуация, която при хора с по-нисък икономически статус често води до смърт. Това е тъжната истина... Ако не е грижата, която се полага за него, щеше да е жертва на необратими последици“, коментира лекарят.

На 29 декември се навършиха шест години от злополучния инцидент, при който Шумахер си удари лошо главата при падане, докато караше ски. След това той известно време беше в кома и претърпя няколко мозъчни операции. Оттогава процесът на лечението на 7-кратния световен шампион във Формула 1 се пази в пълна тайна и не се изнася никаква информация за състоянието му.

Лекар разкри тъжната истина за Михаел Шумахер

Преди няколко месеца мениджърът на Шумахер във „Ферари” Жан Тод разкри подробности за живота на звездата, след като го посети в дома му. „Гледахме състезание от Гран При. Михаел продължава да се бори. За него се полагат възможно най-добрите грижи. Но той вече не е в състояние да общува, както преди”, заяви Тод през септември м.г.

Съпругата на Шумахер загатна за състоянието му

Не отдавна и съпругата на Михаел Шумахер - Корина, се изказа лаконично за състоянието на легендарния пилот от Формула 1.

„Големите неща започват с малки крачки. Много малки парченца образуват голяма мозайка. Заедно сме по-силни. Това, заедно с обединените сили на движението „KeepFighting“, окуражава всички“, заяви Корина Шумахер в обръщение към феновете на съпруга си.
 
„KeepFighting“ е името на семейната фондация на Шумахер, която подкрепя жертвите на инциденти и инвестира в мозъчни изследвания и такива на гръбначния стълб.