/ БГНЕС
Известният италиански неврохирург Никола Акчари коментира състоянието на легендата от Формула 1 Михаел Шумахер, пише Gong.bg.
 
Съпругата на Шумахер загатна за състоянието му

„Ясно е, че той никога няма да бъде същият човек. Не се изненадвайте, ако го видите един ден и е загубил мускулна и костна тъкан. Състоянието му е такова, че не трябват грижи само за мозъка, но и интензивна грижа за цялото му тяло. Намира се в много деликатна ситуация, която при хора с по-нисък икономически статус често води до смърт. Това е тъжната истина... Ако не е грижата, която се полага за него, щеше да е жертва на необратими последици“, заяви италианският лекар пред Motorsport.com.

Наскоро и съпругата на Михаел Шумахер - Корина, се изказа лаконично за състоянието на легендарния пилот от Формула 1. На 29 декември се навършиха шест години от злополучния инцидент, при който Шумахер си удари лошо главата при падане, докато караше ски. След това той известно време беше в кома и претърпя няколко мозъчни операции.

Съпругата на Михаел Шумахер наруши мълчанието си

Оттогава процесът на лечението на 7-кратния световен шампион във Формула 1 се пази в пълна тайна и не се изнася никаква информация за състоянието му. През това лято 50-годишният германец претърпя новаторско лечение в Париж, а това беше разкрито от публикация на вестник „Паризиен“.

„Големите неща започват с малки крачки. Много малки парченца образуват голяма мозайка. Заедно сме по-силни. Това, заедно с обединените сили на движението „KeepFighting“, окуражава всички“, коментира Корина Шумахер в обръщение към феновете на съпруга си.

„KeepFighting“ е името на семейната фондация на Шумахер, която подкрепя жертвите на инциденти и инвестира в мозъчни изследвания и такива на гръбначния стълб.