/ Gulliver/Getty Images
Съпругата на Михаел Шумахер Корина наруши мълчанието и заедно с дъщеря им Джина Мария говори за немското списание She. В интервюто Корина разкрива страстта на семейството към конете и как тя им помага да преодолеят трагедията.

За 10-ата годишнина от сватбата им Михаел купува ранчо в швейцарската провинция Гривинс. Сега фамилията притежава 40 расови коня, които отглежда в стопанства в Швейцария и Тексас.

Най-сетне: Разпространиха официална информация за Михаел Шумахер

"Когато бях 30-годишна мечтаех да имам кон, тогава Михаел ме заведе в Дубай. Там той поръча да огледаме няколко арабски коня", спомня си тя.

"Няма да забравя кой ми вдъхна тази страст към конете. Това беше съпругът ми Михаел. Вечно ще съм му благодарна за това", споделя още Корина.

Gulliver/Getty Images

Какво се случва с Шумахер?

Дъщеря му Джина Мария, която е професионален ездач и европейски шампион разказа какъв съвет й е дал баща й за конете, когато е решила да се занимава с езда. "Когато караш кола, можеш да я паркираш в гаража, но конят има нужда от грижи през цялото време, дори и в неделите", казал Михаел на дъщеря си.

Gulliver/Getty Images


В интервюто Корина и Джина Мария Шумахер не дават никаква информация за състоянието на седемкратния шампион във Формула 1. Последните новини за състоянието на Шумахер, които семейството даде бяха през януари, когато то излезе с изявление по случай 50-годишния му юбилей. Тогава те обясниха, че състоянието му се пази в тайна по негова молба и че той е в добри ръце. 

Gulliver/Getty Images

Любопитни факти от 70-годишната история на Ферари

Междувременно бившият мениджър на Шумахер Вили Вебер коментира състоянието му пред немското издание "Експерс". 

"Знам, че той е борбена натура. Ако има шанс, Михаел ще го използва. Това не може да е краят. Убеден съм, че ще го дивим отново", заяви 77-годишният Вебер.