/ iStock/Getty Images
Неидентифициран самолет е атакувал конвой от камиони, разположен от сирийската страна на границата с Ирак, съобщи иракски граничен служител, цитиран от Ройтерс.

Множество въздушни удари унищожиха част от конвой от 10 камиона, който в събота е използвал граничния пункт "Ал Каим" от Ирак, за да премине в Сирия, каза служителят днес.

Нападението е било извършено късно снощи.

Граничният пункт се намира в близост до сирийския град Абу Камал, недалеч от мястото, където в петък американската армия нанесе въздушни удари по два обекта, използвани според Вашингтон от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция на Иран и подкрепяните от него групировки. Тези атаки бяха извършени в отговор на поредица от нападения срещу американски сили в Ирак и Сирия, съобщи Пентагонът.

Днес двама източници от иракските милиции съобщиха също, че въздушни удари от неидентифициран самолет са поразили вчера сграда в близост до Абу Камал, която милициите са използвали. Сградата, засегната от атаката, е била евакуирана в събота от бойците на милицията и не се съобщава за жертви, твърдят източниците.

Агенция Ройтерс прави уговорката, че не е успяла да потвърди по независим път достоверността на тази информация.