/ БТА
Най-малко 13 души, сред които и дете, са убити при вчерашния израелски въздушен удар в Ливан, извършен близо до най-голямата държавна болница в страната. Ранените са 57 души, предаде Франс прес, позовавайки се на данни на ливанското здравно министерство.

"При нападението от страна на израелския враг в близост до болницата "Харири" са загинали 13 души, включително едно дете, а броят на ранените е нараснал на 57 души, от които 17 са хоспитализирани, а седем са в критично състояние“, се казва в изявлението.

Продължава търсенето на тела сред развалините, съобщава фотограф на АФП.

Израелската армия вчера обяви, че за 24 часа е поразила около 300 цели на "Хизбула" в Ливан, след като разшири офанзивата си срещу проиранската групировка, насочвайки се срещу финансовата ѝ система.

Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека осъди „значителните щети“, нанесени на граждански обекти от „масираната израелска бомбардировка“.

Израелската армия днес съобщи, че през нощта е нанесла удари по няколко военни обекта на "Хизбула", включително по голяма военноморска база в Бейрут. "Сред целите в Бейрут бяха централната база на военноморското подразделение на "Хизбула", където групировката съхраняваше военни моторни лодки“, се казва в изявление на израелската армия.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Атанаси Петров/БТА