/ ThinkStock/Getty Images
По-рано този месец Фондацията на Джак Ма и Фондация "Алибаба" - и двете са собственост на Ма - обявиха, че ще дарят 20 000 тестови комплекта, 100 000 маски и 1000 защитни костюма за медицински цели и щитове за лице на всички 54 африкански държави.

Дарените медицински консумативи за Камерун пристигнаха днес на летището в Яунде Нисимален в страната.

Над 1 600 000 лева дари Пеевски за болници в страната

От фондациите на Ма заявиха, че този ход е предприет във връзка „с потенциалното нарастващо търсене на медицински консумативи и оборудване в Африка“.

„Не можем да пренебрегнем потенциалния риск за Африка и да приемем, че този континент от 1,3 милиарда души ще бъде подминат от кризата. Светът не може да си позволи немислимите последици от пандемията на COVID-19 в Африка”, се казва в изявлението.

Велик тенисист, велик човек: Федерер, който подаде ръка на цяла Швейцария

„Сега сякаш всички живеем в една и съща обзета от пожар гора. Като членове на глобалната общност би било безотговорно от нас да седим отстрани, да се паникьосваме, да игнорираме факти или да не действаме. Сега трябва да предприемем действия”, гласи посланието на Ма.

Джак Ма се счита за най-богатия човек в Китай с авоари от 38 милиарда долара, според уебсайта Business Insider.

Макгрегър дари 1 млн. евро за предпазно медицинско оборудване

Броят на смъртните случаи в Африка от COVID-19 се е увеличил до 72, според Африканския център за превенция и контрол на заболяванията (CDC).

След като за първи път се появи в Ухан, Китай през декември, вирусът се е разпространил в най-малко 175 страни и региони, сочат данни, събрани от американския университет Джонс Хопкинс.
БГНЕС