/ БТА
Група руснаци ще бъдат първите чужденци, които ще посетят Северна Корея от 2020 година насам. Тогава Пхенян затвори границите си по време на глобалната пандемия от COVID-19.

Руската държавна агенция ТАСС съобщи, че руските туристи ще посетят ски курорт в Северна Корея.

Екскурзия в Северна Корея: права и задължения на туриста

Като цяло страната е една от най-малко посещаваните дестинации в света. Смята се, че преди пандемията родината на Ким чен Ун се е посещавала годишно от не повече от 15 000 туристи. Но дори и да успеят да стигнат до Северна Корея, чужденците подлежат на строг контрол и наблюдение и имат право да посещават само определени места в страната, като това се случва организирано с туристически гидове.

Миналата година по време на визитата си в Русия, Ким чен Ун и Владимир Путин се договориха да увеличат туристическия поток между двете държави.

Руската туристическа агенция Vostok Intur предлага срещу 750 долара четиридневно пътуване до ски курорта Масикрьонг.

Жителите на Пхенян: Животът в града на вечната пропаганда (ГАЛЕРИЯ)

Всяко движение на туристите в Северна Корея е контролирано от зачислен им задължително севернокорейски екскурзовод, който буквално диктува на посетителите какво могат да направят или да видят и с кого може да се срещнат. Туристите например задължително трябва да засвидетелстват уважението си към Великия лидер Ким Ир-сен, като поставят венец в подножието на 20-метрова статуя, издигната в негова чест.