/ iStock/Getty Images
Мъж провокира умишлено катастрофи на автомагистрала в Германия с ислямистки мотив, заяви днес германската прокуратура, предаде Асошиейтед прес.

При провокираната вчера от мъжа серия от катастрофи са ранени шестима души, трима от които са с тежки наранявания. Серията от катастрофи наложи цялостното затваряне на една от основните пътни артерии на Берлин.

Според няколко медии извършителят е 30-годишен иракчанин, който крещял "Аллах акбар", когато слязъл от автомобила, с който блъснал няколко автомобила и мотоциклети на градската магистрала към 18:30 ч. местно време.
 

"Никой да не се приближава, иначе всички ще умрете!", крещял мъжът след слизането си от автомобила, като заплашил, че разполага с взривно устройство, пише всекидневникът "Билд", позовавайки се на очевидци. Той бил задържан, след като на място дошли голям брой служители на реда.
 

Полицията спряла движението на магистралата за няколко часа, за да провери съдържанието на няколко подозрителни кутии в автомобила на задържания. Нищо подозрително обаче не било намерено в тях при първоначалните проверки, отбелязва Франс прес
БТА