/ Guliver/Getty Images
Главният изпълнителен директор на Tesla Inc (TSLA.O) Илон Мъск продаде акции на производителя на електромобили на стойност 6,9 млрд. долара, като написа в Twitter, че е важно да се избегне спешна продажба на акции на Tesla заради на съдебния спор с Twitter Inc (TWTR.N) относно сделката за поглъщане на стойност 44 млрд. долара.

Мъск, най-богатият човек в света, беше заявил през април, че "не се планират по-нататъшни продажби на TSLA" - след като тогава той продаде акции на компанията на стойност 8,5 млрд. долара.

Но правни експерти предполагат, че ако Мъск загуби битката си срещу Twitter и бъде принуден да завърши придобиването или да плати голяма неустойка, може да се наложи да продаде още акции на Tesla.

Мъск обяви кога ще поднови сделката за Туитър

Мъск развали споразумението си от 25 април за закупуване на социалната медийна платформа и двете страни са изправени пред продължителна съдебна битка, която все още може да струва на Мъск милиарди долари. Двете страни ще се явят на съдебен процес на 17 октомври.

При последната продажба на акции Мъск е продал около 7,92 млн. акции в периода между 5 и 9 август, според множество документи. Сега той притежава 155,04 млн. акции на Tesla.

С последните продажби общият размер на продажбите на акции на Мъск възлиза на около 32 млрд. долара за по-малко от една година.
БГНЕС