Илон Мъск
Илон Мъск / Gulliver/Getty Images
Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че може да поднови сделката за придобиване на Туитър, ако компанията демонстрира как се потвърждава автентичността на акаунтите в социалната мрежа, предадоха световните медии.

Ако Туитър просто говори за метода си за вземане на проби от 100 акаунта и покаже как са удостоверени, тогава сделката ще бъде сключена при първоначалните условия“, написа той в Туитър в събота. Преди това Мъск каза, че ще провери автентичността на 100 произволно избрани акаунта в социалните медии. През април ръководителите на Туитър съобщиха, че Мъск е предложил да придобие социалната мрежа за $44 милиарда. През май предприемачът заяви, че се опитва да получи информация, която да потвърди, че фалшивите акаунти и тези, използвани за масово изпращане на рекламни съобщения, съставляват по-малко от 5% от общия им брой в Туитър. 

Губещите и печелившите от съдебната битка между Илон Мъск и Туитър

В началото на юли адвокатите на Мъск уведомиха компанията, че предприемачът отказва да купи социалната мрежа, тъй като компанията не е изпълнила редица задължения, които са предвидени в споразумението, включително не предоставя пълна информация за дела на фалшивите акаунти и акаунти, използвани за масова поща. На 12 юли Twitter заведе дело, ответници по случая са предприемачът и неговата компания X Holdings. Съд в Делауеър насрочи изслушване през октомври за отказ на предприемач да завърши сделка за закупуване на Twitter. На 29 юли Илон Мъск подаде насрещен иск срещу компанията. 
БГНЕС