/ Guliver/Getty Images
Илон Мъск яростно отрече да е имал връзка със съпругата на дългогодишния си приятел и съосновател на Гугъл Сергей Брин, предаде ДПА.

Така той опроверга публикация във в. "Уолстрийт джърнъл" от неделя, в която се твърди, че тази афера е сложила край на брака на Брин, както и на приятелството му с Мъск.

"Това е пълна глупост", написа съоснователят на компанията "Тесла" за предполагаемата връзка. Твърди се, че тя разцъфтяла, когато Брин и съпругата му Никол Шанахан вече са били разделени, но все още са живеели заедно.

Илон Мъск купонясва със секси брюнетка на ваканция в Гърция (СНИМКИ)

"Сергей и аз сме приятели и бяхме заедно на парти снощи! Виждал съм Никол само два пъти за три години, и двата пъти с много други хора наоколо. Нищо романтично", заяви Мъск.

Според в. "Уолстрийт джърнъл" приятелството между предприемачите се е разпаднало след очевидна заигравка между Шанахан и основателя на "Тесла". Това била причината за развода на Брин.

Двамата бизнесмени бяха близки приятели в продължение на години. Съоснователят на Гугъл, който е осмият най-богат човек в света, дори помогна финансово на приятеля си по време на икономическата криза през 2008 г.

Илон Мъск и приятелката му, певицата Граймс, се разделиха през септември м.г., въпреки че през декември сурогатна майка роди второто им дете. Също миналата есен една от любовниците на шефа на "Тесла" и на "СпейсЕкс", изпълнителният директор на "Нюралинк" Шивон Зилис, го дари с близнаци.

Любопитни факти, които може би не знаете за Google

Сергей Брин подаде молба за развод по-рано тази година заради "непреодолими различия". Това е станало седмици, след като е научил за връзката, пише още изданието.

Бракът на Сергей Брин и Никол Шанахан продължи четири години, те имат дъщеря. Двамата официално са разделени от края на 2021 г.

Нито един от тях обаче не е коментирал публикацията. Бившата съпруга на съоснователя на Гугъл иска един милиард щатски долара от състоянието на Брин, което възлиза на 95 милиарда щатски долара, отбелязва ДПА.
БТА