Производителят на автомобилите Tesla и основател на SpaceX, Илон Мъск заяви, че е готов да похарчи част от парите си, за да спаси човечеството от глад.

През тази седмица той отново оглави класацията на милиардерите на списание Forbes. А, след това изпълнителният директор на Световната хранителна програма на ООН Дейвид Бийзли призова Мъск да дари средства за борба с глада, за да се предотврати "катастрофа".

Мъск влага всичките си пари в опити за човешки полет до Марс

Според CNN само 2% от състоянието на Мъск, което в момента възлиза на почти 289 милиарда долара, са необходими, за да спаси хората от глад.

"Ако ООН може да обясни как 6 милиарда долара могат да решат проблема с глада в света, аз съм готов да продам акциите на Tesla сега и да го реша. Но финансовите отчети трябва да бъдат отворени, така че обществеността да може да види как точно сe изразходват парите", написа Мъск в си в акаунта Twitter.

Илон Мъск спечели 70 млрд. долара за месец

По-рано Илон Мъск, критикувайки предложението за "данък върху милиардерите" в Съединените щати, заяви, че планира да похарчи парите си, за да достави човечеството на Марс.
РИА Новости