Главният изпълнителен директор на „Tesla“ и „SpaceX“ Илон Мъск възнамерява оттук нататък да харчи парите си само за полет на човека до Марс и съхраняване на силата на разума.

"Планът ми е да използвам парите си, за да отведа човечеството на Марс и да работя за съхраняване на силата на разума", написа той на страницата си в Twitter.

Илон Мъск спечели 70 млрд. долара за месец

Това бе отговорът му на публикацията на „Вашингтон пост“, че ако бъде въведен "данък за милиардеите", прокарван от американските демократи, плащанията на Мъск и ръководителя на „Amazon“ и „Blue Origin“ Джеф Безос ще бъдат достатъчни за финансиране на мисия за отвеждане на хора на Марс. В същото време приходите от данъчната инициатива се очаква да финансират социалната и икономическата програма на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън.

Самият Мъск вече се изказа против "данъка върху милиардерите". В Twitter той подчерта, че налагането на данък върху най-богатите слоеве от населението няма да помогне за решаването на проблема с държавния дълг на САЩ, който надхвърля 28,9 трилиона долара.

Кои са жените до най-богатите мъже на планетата (СНИМКИ)

По-рано бе съобщено, че Мъск, чието състояние възлиза на 272,3 млрд. долара, е станал най-богатият човек в световната история според списание „Forbes“. Сега неговата компания „SpaceX“ разработва космически кораб „Starship“, предназначен за 100 души, които да пътуват до Марс. Предприемачът вярва, че ще успее да го изпрати до 2030 г.