/ ThinkStock/Getty Images
Шокираща случка възмути жителите на Мюнхен – двама младежи си направиха селфи със спящ бездомник, а после опитаха да го запалят. Кадри с двамата злосторници бяха разпространени в интернет.

Бежанци запалиха бездомник в Берлин (ВИДЕО)

Случката се разиграла на транспортна площадка в германския град. До спящия бездомник се приближили двама мургави младежи на видима възраст 18-20 години. Единият седнал до него и позирал с неприличен жест, а другият снимал с мобилния си телефон.

От полицията разкриват, че гаврата не свършва с това. Единият от извършителите запалил цигара, дръпнал няколко пъти от нея, а след това е хвърлил в чантата с лични вещи, които бездомникът държал до себе си. Двамата наблюдавали как се разраства пожарът, а след това избягали, съобщи говорителят на полицията в Мюнхен.

Бездомник умря след варварска проява на насилие в Италия

Според органите на реда бездомникът бил пиян и затова не усетил злосторниците край себе си. Намесили се минувачи, които помогнали да бъдат изгасени пламъците и повикали спешна помощ. Бездомникът не е сериозно ранен, благодарение на тяхната бърза реакция.

Полицията смята, че младежите са от арабски произход и продължава да ги издирва. Дори е обявила награда от 1000 евро за информация, която ще помогне за залавянето им.
welt