Севернокорейският лидер Ким Чен Ун не присъства лично на възпоменанието по случай 11-ата годишнина от смъртта на баща му и бивш лидер Ким Чен Ир.

Вместо това той е изпратил кошница с цветя, става ясно от репортаж на централните новини на КНДР.

Тя ли ще бъде новият върховен лидер на Северна Корея

За втори ден Северна Корея отбелязва 11-ата годишнина от смъртта на бившия лидер и баща на настоящия лидер Ким Чен Ир, който почина на 17 декември 2011 г. По традиция международни организации, чуждестранни политически партии, организации и дейци поднесоха цветя пред бронзовите статуи на бившите лидери на КНДР на хълма Мансудае.
 

Пхенян
iStock


Севернокорейските медии продължават да публикуват статии, възхваляващи заслугите и приноса за развитието на страната на Ким Чен Ир.

В Двореца на слънцето в Пхенян, гробницата на основателя на Северна Корея Ким Ир Сен и неговия син и наследник Ким Чен Ир, се проведе възпоменателна церемония, но Ким Чен Ун или сестра му Ким Йо Чен не присъстваха.


Най-влиятелните жени до лидера на Северна Корея Ким Чен-ун

От името на севернокорейския лидер беше положена кошница с цветя. „Пред статуите на великите лидери Ким Ир Сен и Ким Чен Ир беше положена кошница с цветя от името на уважавания другар Ким Чен Ун“, съобщи държавната и единствена новинарска агенция на страната КЦТА.

БГНЕС