Британският милиардер Ричард Брансън
Британският милиардер Ричард Брансън / БГНЕС, архив
Милиардерът Ричард Брансън нарече президента на САЩ Доналд Тръмп много "наивен" заради оттеглянето му от Парижкото споразумение по климата, предаде Асошиейтед прес.

По думите на Брансън Тръмп не признава, че чистата енергия е по-евтина от въглищата и нефта и ще създаде "много повече работни места". Бизнесмагнатът, екоактивист и филантроп също така изрази учудване относно решението на Тръмп да постави "Америка на първо място", при положение че климатът и водата в океаните нямат бариери.

Ричард Брансън планира да създаде свръхзвуков пътнически самолет

"Искахме Съединените американски щати да не говорят егоистично, а да бъдат част от този свят, който няма стени и да ни помогнат да го спасим", каза Брансън.

САЩ се оттеглят от Парижкото споразумение за климата

"Историята ще е милостива към нас, ако направим нещо за внуците си и безпощадна, ако ги пренебрегнем. Да ги пренебрегнем, значи да не се грижим за околната среда, за океаните, за животинските видове на Земята и да бъдем егоисти", каза Брансън.

Тръмп обръща гръб на света

Вчера основателят на конгломерата "Върджин груп" разговаря с журналисти и даде интервю за Асошиейтед прес в Ню Йорк в кулоарите на конференция на ООН по случай Световния ден на океана.
 
БТА